Začetna podjetniška akademija z družbenim učinkom

Podjetniška akademija z družbenim učinkom je na treh lokacijah (v Ljubljani, na Kozini in v Murski Soboti) ponujala izobraževanje, mentoriranje in sodelo za razvoj tržne priložnosti posameznikov, udeležencev akademije. Program usposabljanja in mentoriranja so izvajali trije mentorji:

Podjetniške ideje z družbenim učinkom skozi proizvod ali storitev rešujejo družbene izzive oz. probleme v družbi, okolju, naravi in tudi gospodarstvu. Skozi 20-urni program usposabljanja in mentoriranja z izkušenimi podjetniki – mentorji smo skupaj razvijali ekonomsko vzdržne poslovne modele za posamezne ideje, jih pripravili za tržni vstop in pri nekaterih že realizirali prve korake. Na akademiji je bilo razvitih več kot 30 podjetniških iniciativ, sodelovalo pa je več kot 100 posameznikov.

Projekt je potekal v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Javnim zavodom Cene Štupar, Stičiščem podjetniških idej z družbenim učinkom DPLAC, Coworkingom Aurora in podjetniškim centrom KonektOn. Naročnik in nosilec vseslovenske akcije »Podjetno do družbenih učinkov 2015«, pod okriljem katere je potekala akademija, jeSPIRIT Slovenija, javna agencija. Aktivnost sta financirala Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije ter Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Izvedba: oktober 2015 – november 2015

Dodatni članki o projektu:

Podjetniška akademija z družbenim učinkom vabi k vpisu

Hvala vsem, ki podjetništvo z družbenim učinkom prepoznavate kot izbiro prihodnosti!

Terensko preverjanje idej prinaša prve poslovne priložnosti

Partnerji in (so)financerji:

15-10 Partners-Spirit majhna

    Mnenja sodelujočih:

    TOP